top of page
Search
  • Writer's pictureKatja Marty Bye

Gammel gruff


heart-hands

I den siste tiden har jeg har møtt igjen to gamle venner igjen fra barndommen som en gang sto meg veldig nær. Av ulike årsaker mistet vi hverandre og har ikke sett hverandre på ordentlig før nå. For meg har disse møtene vært en døråpner inn til et gammel bortgjemt sted i meg jeg ikke visste lå der. Eller rettere sagt – kroppen og sjelen min har nok visst det lenge men ikke bevisttheten min.

Jeg er nysgjerrig av natur og liker nye opplevelser. Likevel kunne jeg kjenne på en motstand mot å gå dit sjelen min ville så det har tatt litt tid. I dette bortgjemte stedet har jeg funnet mye gruff fra ungdomsårene som har påvirket meg i livet og som jeg aldri har gitt slipp på. Spesielt mye sorg fra en sårbar tid som kom til uttrykk gjennom opposisjon til foreldre og andre rundt meg. Da dette gikk opp for meg var det som å åpne en sluse – jeg tror jeg har grått flere liter tårer i flere dager.  Og det er helt fantastisk deilig når ting slipper uten at det trenger å være så mye hokus pokus rundt det. Ja det gjør vondt å møte gammel gruff men ved å våge det tillater man også seg selv en enorm vekst. Og ikke minst man tillater seg selv å komme mer til essensen av seg selv.

Jeg tenker at det ikke er tilfeldig at akkurat disse to menneskene har krysset min vei flere ganger.

Mennesker du møter på din vei har en sjel som alltid speiler noe i deg. Enten vi vil eller ikke. Det kan være en sorg, et sinne, en glede eller en tilstand. Eller noe helt annet. Ved å være tilstede med kropp og sjel i de møtene vi gjør kan vi lære oss selv bedre å kjenne ved å tørre å se i dette speilet som speiler oss selv. Og det tillater også den du treffer å få muligheten til å møte seg selv i ditt. Selv om vi aldri kan ta ansvar for andre eller mene noe om hvordan de har det eller hvordan de lever livene sine. Men vi kan være tilstede og stå ved menneskers side som en støtte i det de møter.

Så lytt til de menneskene du treffer på din vandring i livet og ikke hast forbi. Vær tilstede og vær nysgjerrig. Kanskje er det noen du skal lære av på din vei til neste sted? Ser du magien i etthvert møte er det alltid en døråpner til et sted i deg selv som kanskje tillater deg å gi slipp på gammel gruff….

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page