top of page
Search
  • Writer's pictureKatja Marty Bye

En reboot i 2015!


Jeg har alltid likt begynnelsen på et år. Det er liksom noe magisk med det å starte med helt blanke ark – eller i alle fall ha den troen om at de er helt blanke:). I tillegg er januar en lys måned for meg – jeg kan merke at vi går mot lysere tider.

For første gang hadde jeg ingen nyttårforsetter – bare en deilig følelse av at nå går vi inn i et nytt år og jeg kjenner at det blir bra. Jeg kunne likevel kjenne på  hele meg at jeg trengte en reboot. En sånn som man noen ganger må gjøre med PC´en når den henger seg opp og ikke kommer videre. Da må man skru PC´en helt av før man starter den opp igjen. Og litt samme følelse hadde jeg – det var akkurat som om jeg kunne kjenne på at jeg gjennom 2014 hadde innarbeidet en programmert rutine som fikk meg til å gå litt for mye på autopilot. Og når du går i samme spor gang etter gang er sannsynligheten stor for at sporet trenger litt vedlikehold og du en pust i bakken.

Så i januar har jeg koblet ut og vært litt introvert. Jeg har lyttet og kjent etter. Jeg har rett og slett vært litt stille.

Det er både deilig og utfordrende å kunne være i sin egen stillhet og møte seg selv og den innvendige støyen. For det er jo ikke sånn at når vi har det stille rundt oss og lukker øynene så fortsetter det å være stille – ikke for meg i alle fall. Som regel møter jeg støy – mye eller lite. Det kommer helt an på hvor god jeg er til å lytte underveis i hverdagen. Noen ganger er jeg dårlig lytter og da hoper det seg opp. Andre ganger tar jeg meg tid til å lytte jevnlig og da gir jeg også slipp på det jeg ikke trenger før det setter seg ordentlig fast.

I julen må jeg innrømme at jeg var var en litt dårlig lytter. Jeg bare elsker mat, god drikke, sjokolade og late dager på sofaen. Dette ble det litt mye av i julen selv om kroppen min skrek etter litt aktivitet og et grønt salatblad. Men det kom raskt til overflaten når jeg vippet året og tok meg tid til å lytte.

Jeg tror vi alle har behov for å ta en pause. Det ligger i vår natur. Når vi trener trenger vi en hviledag for at kroppen skal kunne restituere seg og yte av sitt beste videre. Vi kan ikke bare kjøre på uten en hvil – da sier det plutselig stopp uten at vi selv styrer det og hvor blir det da av den beste utgaven av oss selv?

Så for meg ble januar en rebootingmåned. Det ble fokus på pust, opplevelser, juicing, yoga, trening, oppstart av nye prosjekter, støvtørking av gamle prosjekter, jobbing i min rytme og hvile – mye hvile.

Og nå kjenner jeg at giret er klar til å skifte et hakk opp og jeg går raskere. Jeg er klar for 2015 og det er en god følelse!

Så hvis du tar deg litt tid til å være stille – hva finner du da? Kanskje du bærer på en skatt du aldri har oppdaget? Lytt deg inn og vær nysgjerrig – kanskje blir du overrasket over det du finner i deg selv?

Ha en vakker januar videre!

0 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page