top of page
Search
  • Writer's pictureKatja Marty Bye

Det å finne sin indre stillhet når våren kommer


Snøklokker-ved-Låven

Idag bestemte jeg meg for å ta en lang gåtur for å kjenne på våren. Og det var bra jeg gjorde for jeg gjorde en oppdagelse av stor verdi for meg.

Våren har mye energi og det er mye som vil opp og frem. Jeg skjønner nå at januar og februar har vært to måneder med forberedelse til vårens aktiviteter. Jeg har jobbet mye innover og kroppens behov har fått mye oppmerksomhet. Når mars kom begynte ting å bevege seg hurtigere og jeg kunne kjenne på at det er veldig lett for meg å vende blikket mot omgivelsene og støyen rundt meg – så mye at jeg glemmer å stå i mitt eget.

Det er så mye vakkert som spretter frem om våren! Det lysner, planter og knoller stikker frem, asfalten tillater lettere sko, vårklærne vinker fra alle butikkvinduer og fuglene synger. Det er som en stor vårrengjøring som feier bort gammelt støv og rister litt i både meg og alle rundt. Vi våkner opp fra en lengre dvale og er klare for å ta plass i verden og vise oss frem: “Kom, kom nå må vi leke, gjøre spennende ting, bli med, bli med..”.

Og det er veldig hyggelig! Så hyggelig at jeg veldig fort blir revet med på alt og blir inspirert av alle rundt meg – så mye at jeg glemmer hva som er riktig og viktig for meg og hva jeg egentlig vil. Jeg glemmer rett og slett å lytte innover.

Det var en viktig erkjennelse for meg idag – det å kjenne på at det i våren også ligger mye voksesmerter og at det nå er spesielt viktig å lytte.  Jeg ble plutselig veldig bevisst på hvor mye omgivelsene styrer meg i ulike retninger når jeg ikke får tid til å være stille og ta pauser.

Så når omgivelsene er høyaktive er det viktig å finne min indre stillhet og min indre ro. Der er det alltid en stødighet som gjør hodet klarere og selvfølelsen sterkere. For der er det ingen tvil – det der inne er meg og bare meg – ingen andre.

Jeg gjorde en øvelse på turen idag som fikk meg på plass i mitt rolige nærvær. Trenger du det så klikk deg inn på Årstidsbloggen min og test ut om det er noe for deg.

Ha en vakker vårdag!

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page