top of page
Search
  • Writer's pictureKatja Marty Bye

Inspirerende mennesker!


Every-End-Is-A-New-Beginning-e1356975078381

Jeg var innom Narvesen idag og øynene min sveipet over damebladene i hyllen. KK hadde på sin forside fokus på kvinner som har inspirert og imponert oss i 2014. Det satte igang tankespinnet mitt. Hvem har inspirert meg i 2014? Hvilken person i mediebildet har gjort et dypt inntrykk på meg? Hvem har satt et preg i meg som jeg tar med videre på min vei?

Både Lene Marlin og Anita Krohn Traaseth er damer med bein i nesa som inspirerer mange – også meg. Men det er ikke de jeg vil trekke frem hvis jeg skal lage min topp 3 liste. De jeg vil trekke frem er ikke så synlige hverken på en scene eller i media men er likevel 3 personer som virkelig lyser opp i mengden og som imponerer meg med sin tilstedeværelse med hjertet som drivkraft. Disse er:

Den fantastiske og flotte damen som lager kaffe på den første kaffebaren du kommer til etter taxfreen på Gardermoen. Jeg vet ikke hva hun heter men jeg har lagt merke til henne lenge – kaffedamen på Gardermoen. Hver gang jeg har vært på reise har jeg bestilt en kaffe som damen lager til meg på sin store maskin. Hun er en litt eldre dame med vakkert bølgete år med litt grått i. Hun har en “karibisk” glød over seg og gyllen hud.  Og hun lager kaffe med stor kjærlighet og med hele seg tilstede. Hun gir meg mye energi med sin kaffeproduksjon og min kaffe blir så veldig mye mer enn bare en kopp kaffe. En liten hverdagslig hendelse  blir en opplevelse som skaper stor glede!

Sist jeg var på Gardermoen formidlet jeg denne gleden hun gir meg – hver gang jeg skal ut i den store verden. Det er fint å fortelle andre når de berører deg – det er ikke alltid de selv ser hvor viktige de er…

Min datter Emilie  Datteren min er en sart og vakker juvel. Hun er 14 år og på vei til å bli “stor”. Hun er tro mot seg selv og sine verdier. Hun har en stor interesse for Japansk kultur, tegneserier og filmer. Hun lager de flotteste tegninger av japanske tegneseriefigurer og hun stiller i Pikachu drakt på skolebilde og smiler fra øre til øre. Ikke så mange andre rundt henne deler alle hennes særegenheter men det gjør ikke noe. For henne er det viktig og hun står i det – uansett om andre er med eller ikke. Det inspirerer meg – hun gjør det fordi hun syns det er kult og fordi det gir henne noe. Ikke fordi andre forventer det eller hun skal imponere. Det er modig i en alder av 14 og det inspirerer meg til å tro på mitt eget og stå for det. Og jeg tenker når jeg skriver dette at det burde jeg si til henne oftere – at hun er en inspirasjon for meg.

Trikkefører Syvertsen Da jeg i mine yngre år bodde på Sagene gikk trikken dit og stoppet ved siden av kirken. En dag jeg skulle ta trikken ble jeg oppmerksom på trikkeføreren som utviste en stor glede over å være akkurat det. Han var imøtekommende mot alle som kom ombord og veiledet alle som trengte et svar. Han var en stolt fører av en trikk som fraktet mennesker gjennom Oslo – slik at de kom trygt frem dit de skulle.  Jeg møtte han igjen tidligere i år og ble glad når jeg så at han fortsatt var trikkefører med den samme glede og stolthet han hadde den gang jeg opplevde han første gang. Trikketuren fikk et aldri så lite løft og jeg følte at jeg ble tatt vare på – helt frem til min holdeplass. Det ble naturlig å takke for turen når jeg gikk av!

Så hva har disse tre til felles? For meg har de det til felles at de følger hjertet sitt.  De har tro på det de gjør og er ikke redde for å dele og vise det til andre. De er ikke opptatt av anerkjennelse fra andre men av gleden de selv får ved å være tilstede 100% i det de gjør. Og for meg er dette essensen i vår eksistens – ved å følge hjertet er vi med på å skape den verden vi ønsker rundt oss. En verden i fred og hvor kjærligheten er drivkraften i samfunnet – fremfor penger og børsindeks som igjen i stor grad danner grunnlag for makt og hierarki, grådighet og misunnelse.

Møte med slike mennesker inspirerer meg til å våge å følge mitt eget hjerte og gjennom det kunne inspirere andre til å følge sin vei. Man må ikke stå på en scene eller i media for å gjøre en forskjell eller for å bidra med noe som betyr noe.  Vær DEG og du vil inspirere de rundt deg og gjøre en forskjell!

Så la 2015 bli ditt år og la deg selv skinne i all din prakt! Og la verden bli et enda bedre sted for flere å leve!

Takk for 2014 og et Godt Nytt År til deg!

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarii


bottom of page