top of page
Search
  • Writer's pictureKatja Marty Bye

Påske – en tid for stillhet

easter-eggs-in-nest

Denne helgen er det Palmesøndag. Dagen som markerer starten på påsken og for mange,inngangen til den stille uken hvor vi minnes Jesus lidelse, død og oppstandelse.

Fra barndommen husker jeg best påsken som en tid fylt med egg, skirenn og klisterføre. Vi snakket ikke så mye om hvor påsken kommer fra og hva vi egentlig feirer. Igår hadde jeg denne samtalen med min yngste sønn Alexander på 9 år. Vi snakket om dramaet som utspilte seg under Jesus tid og hva dette egentlig betyr. Han var veldig klar på at påsken er en feiring og at det er derfor påskeharen kommer med egg fylt med godteri!

Det er fint å snakke om hvorfor vi har høytider og alle har vi vårt eget forhold til dette. Alexander tydeligjorde for meg at påsken i stor grad handler om håp og tro. At vi aldri må slutte å tro på oss selv og andre. I et samfunn hvor vi er mer opptatt av å fremstille elendighet og det som er vanskelig,  er det viktig å la håpet skinne igjennom og få lov til å skape god energi for fremtiden.

Så jeg tar med meg håpets energi til fjells og skal finne rom for både stillhet, høylytte heiarop i påskerennet og ikke minst litt deilig sjokolade.

Jeg ønsker deg en fredfylt påske med mye kjærlighet.

Varm påskeklem fra Katja

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page